El nombre de professionals afectats per ERO es va disparar un 298% al gener a la Comunitat Valenciana

649 valencians i valencianes han sigut inclosos en expedients de regulació d'ocupació al principi d'aquest 2019.

649 valencians i valencianes han sigut inclosos en expedients de regulació d'ocupació al principi d'aquest 2019
649 valencians i valencianes han sigut inclosos en expedients de regulació d'ocupació al principi d'aquest 2019

El nombre de treballadors i treballadores afectades per un expedient de regulació d'ocupació (ERO) a la Comunitat Valenciana va créixer un 281,8% al gener, en comparació amb el mateix període de l'any passat, una xifra molt per damunt del 25,9%, que va pujar de mitjana el volum d'acomiadaments col·lectius a Espanya. 

Un total de 649 treballadors i treballadors valencianes van ser despatxats en el marc d'aquests processos, segons dades del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, que situa la valenciana com la tercera comunitat d'Espanya on més ha crescut el nombre de professionals perjudicats per aquesta fórmula d'acomiadament, per darrere de Navarra ( 471,4%) i Múrcia ( 355,6%). En termes absoluts, la Comunitat Valenciana va ser la segona de l'Estat amb més persones afectades per un ERO –649 professionals, només superada per Catalunya, amb 663–. Les dos comunitats aporten vora la tercera part dels 3.380 despatxaments col·lectius que es van registrar a Espanya al principi d'any.

Diverses firmes i indústries han activat processos d'acomiadament col·lectiu els últims mesos que afecten les plantilles de la Comunitat Valenciana, com Lladró, l'empresa de marbre Levantina, el supermercat Dia o la tecnològica Vodafone. La incertesa econòmica en altres, com la planta Ford d'Almussafes, anticipa la possibilitat de pròxims despatxaments. 

També et pot interessar

stats