El nombre d’hores extra remunerades assoleix xifres d’abans de la crisi

A la Comunitat Valenciana, cada treballador va realitzar 7,8 hores extra remunerades durant l'exercici 2017.

Catalunya, Madrid i Andalusia són les autonomies on es realitzen més hores extraordinàries remunerades
Catalunya, Madrid i Andalusia són les autonomies on es realitzen més hores extraordinàries remunerades / Europa Press

L’any 2017 els professionals espanyols han realitzat 147 milions d'hores extra remunerades, la qual cosa suposa un increment del 9,8% respecte a 2016, la xifra més alta des de 2009.

Segons l'anàlisi de Randstad a partir de l'Enquesta de Costos Laborals publicada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el volum d'hores extra va registrar la xifra més elevada el 2008 (176.243.931). 

Des de llavors, va descendir durant cinc anys consecutius, fins a registrar la xifra més baixa en 2013, quan es van realitzar poc més de 100 milions d'hores extra. Des d'aquell exercici, aquest indicador del mercat laboral ha augmentat durant quatre anys consecutius fins a aconseguir la segona xifra més elevada de tota la sèrie històrica durant aquest exercici.

Les hores extra per ocupat mostren que en 2008 el nombre d'hores extra realitzades per cada empleat també va marcar la xifra més elevada (9,3), encara que després es van reduir en més de dues hores l'any següent (7,2) i van registrar la xifra més baixa en 2013 (6). Des de llavors, les hores extra remunerades van augmentar durant quatre anys consecutius fins a arribar en 2017 les 7,8 hores per treballador actuals.

7,8 hores extra per cada treballador a la Comunitat Valenciana

Per comunitats autònomes, Catalunya (36 milions), Madrid (24 milions) i Andalusia (17 milions) són les autonomies on es realitzen més hores extraordinàries remunerades. En total, aquests tres territoris acumulen el 53,4% del total de les hores d'aquesta tipologia. 

Si s'analitza el nombre d'hores extra treballades per cada professional, Navarra (11,4), Catalunya (11,1) i Aragó (10,8) encapçalen el rànquing de comunitats autònomes amb més hores extra per empleat. 

A la Comunitat Valenciana, cada treballador va realitzar 7,8 hores extra remunerades durant l'exercici 2017, igual que la mitjana espanyola.

De la mateixa manera que el 2016, els empleats de la indústria són els que registren més nombre d'hores extra remunerades, amb 14,1. Els segueixen els treballadors de la construcció (7,2) i serveis (6,9). 

El sector serveis és el que, en total, acumula més hores extraordinàries remunerades i supera els 98 milions, la qual cosa suposa el 66,9% del total, a causa de l'elevat nombre d'ocupats. A continuació, se situen indústria (37 milions) i construcció (8,1 milions).

També et pot interessar

stats