El nombre d'hipoteques sobre habitatges baixa d'un 9,1% a l'agost

Al conjunt d'Espanya s'ha registrat el nombre d'hipoteques més baix des de juliol de 2016, segons dades de l'INE.

Vista panoràmica d'immobles a Dénia, en una imatge d'arxiu
Vista panoràmica d'immobles a Dénia, en una imatge d'arxiu

El nombre d'hipoteques constituïdes sobre habitatges inscrits en els registres de la propietat va ser l'agost de 2.631, xifra un 9,1% inferior a la del mateix mes de 2018 i el nombre més baix des de desembre passat (quan se n'hi van registrar 2.434), segons dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística.

La Comunitat Valenciana és el territori on menor ha sigut la caiguda. En canvi, el pitjor comportament s'ha registrat a La Rioja, amb una davallada del 61,5%. D'altra banda, la Comunitat Valenciana és la quarta autonomia en nombre d'hipoteques constituïdes, només per darrere d'Andalusia (3.924), Catalunya (3.607) i Madrid (3.208).

A tot Espanya, el nombre d'hipoteques constituïdes sobre habitatges inscrits en els registres de la propietat es va situar en 20.385 el mes d'agost passat, un 29,9% inferior a la del mateix mes de 2018 i la xifra més baixa en qualsevol mes des del juliol de 2016.

Segons les dades de l'INE, a  més de registrar-se la menor xifra d'hipoteques sobre habitatges en quasi tres anys, la dada d'agost és la pitjor en aquest mes des de l'exercici 2015 al conjunt d'Espanya, quan la signatura d'hipoteques sobre habitatges no va arribar a 20.000.

També et pot interessar

stats