El negoci de la indústria valenciana creix el 2019 el doble que la mitjana espanyola

Les entrades de comandes augmenten un 3,9% i el sector serveis puja un 4,3%.

Imatge d'arxiu d'un operari en una empresa taulellera
Imatge d'arxiu d'un operari en una empresa taulellera / Efe

La xifra de negocis de la indústria a la Comunitat Valenciana ha pujat una mitjana del 0,6% en comparació amb 2018, el doble que la mitjana espanyola, que ha pujat un 0,3%, segons les dades difoses aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A més, les entrades de comandes creixen un 3,9%, mentre que al conjunt d'Espanya cauen un 1,1%.

L'any 2019, la xifra de negocis augmenta en onze comunitats autònomes i baixa en sis. Els majors increments es donen a (7,2%) La Rioja (2,6%) i Madrid (2,2%).

D'aquesta forma, les vendes de la indústria encadenen a Espanya el sisé d'augment anual, mentre que les comandes retrocedeixen després de cinc anys a l'alça, després de registrar un augment del 6,4% en 2018.

L'avanç de la facturació de la indústria en 2019 és el resultat del repunt experimentat per les vendes de béns de consum no durador (3%), dels béns d'equip (0,8%) i els béns de consum duradors (0,1%), mentre que l'energia ha caigut un 5,3% i els béns intermedis un 0,6%.

El sector serveis creix un 4,3% a la Comunitat Valenciana

L'any 2019 totes les comunitats la xifra de negocis del sector serveis creix a totes les comunitats. En el cas de la Comunitat Valenciana l'augment és del 4,3% en serveis i del 2,2% en l'ocupació en aquest sector.

També et pot interessar

stats