El negoci del cítrics, una alternativa de comerç just de qualitat, sense intermediaris i amb preus dignes

La xarxa de botigues de comerç just impulsada per l'ONG Oxfam Intermón i la Unió de Llauradors ha començat a enviar cítrics a Àustria, després d'un any de venda en línia

Preparació de les caixes amb taronges que enviaran a Àustria
Preparació de les caixes amb taronges que enviaran a Àustria / À Punt NTC

Per segon any consecutiu l'ONG Oxfam Intermón i la Unió de Llauradors estan demostrant que el negoci dels cítrics s'està convertint en una alternativa de comerç just de qualitat, sense intermediaris i on els llauradors reben un preu digne per les mandarines i taronges. 

Enguany, després d'un any de venda en línia, és la primera vegada que estan enviant cítrics a Àustria a través de la xarxa de botigues de comerç just. 

Germán Benet és un llaurador d'Alfondeguilla, a la Plana Baixa, i col·labora amb el projecte taronja de comerç just des de fa dos anys. Ha venut 6.000 quilos de clemenules ecològiques i per la seua collita ha rebut 10 cèntims més per quilo que amb una transacció habitual.

Benet assegura que aquesta iniciativa evidencia “els abusos” de les grans cadenes de distribució. “Tots han de guanyar diners, però el llaurador també”, ha manifestat. 

Oxfam Intermón ha decidit convertir el negoci del cítrics en una alternativa de comerç just on aplicar els seus principis de pagar salaris dignes, sense alterar el medi ambient i sempre respectant els drets humans. 

Totes les mandarines, en poc més de 24 hores, es distribuiran entre 50 botigues austríaques de la xarxa de comerç just. "Tot el producte que ve del camp està molt infravalorat i necessita iniciatives com aquestes. És un pas endavant cap a la revalorització del producte”, ha afirmat Constantí Ortells, responsable de fruita ecològica de la Unió de Llauradors. 

De moment Oxfam Intermón ha aconseguit vendre 34.000 quilos a 3.000 famílies austríaques que valoren el producte de qualitat i alhora creuen en la igualtat i la transparència de les relacions de treball per a millorar les condicions de vida dels productors de cítrics valencians.

També et pot interessar

stats