Multes de 203,6 milions a sis constructores per pactar durant 25 anys milers de licitacions públiques

La CNMC explica que des de 1992 les sis companyies es reunien setmanalment i decidien els contractes públics en els quals compartirien treballs tècnics de les ofertes

Porta d'entrada de la Comissió Nacional del Mercat de la Competència
Porta de la Comissió Nacional del Mercat de la Competència / Marta Fernández (Europa Press)

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha imposat multes per un import total de 203,6 milions d'euros a sis de les principals constructores espanyoles per haver alterat durant 25 anys milers de licitacions públiques destinades a l'edificació i obra civil d'infraestructures. A més, ha determinat la prohibició a aquestes empreses de contractar amb l'administració.

Les companyies sancionades i sancions imposades per Competència són Acciona (29,4 milions), Dragados (57,1 milions), FCC (40,4 milions), Ferrovial (38,5 milions), OHL (21,5 milions) i Sacyr (16,7 milions), segons ha informat aquest dijous Competència. L'organisme també ha declarat aquest dijous l'arxivament d'actuacions contra l'empresa Lantania.

La CNMC ha explicat que des de 1992 aquestes sis companyies es reunien setmanalment i decidien els contractes públics en els quals compartirien treballs tècnics de les ofertes. A més, intercanviaven informació sobre l'estratègia de presentació als concursos públics.

Entre els milers de licitacions afectades hi ha infraestructures d'interès general com hospitals, ports i aeroports i carreteres, segons la CNMC. I les administracions públiques afectades són fonamentalment les de l'àmbit de foment, incloent-hi el Ministeri de Foment (actual Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana) juntament amb els seus organismes i entitats públiques empresarials dependents.

També et pot interessar

stats