Els morosos que més deuen a les arques públiques valencianes

L’Agència Tributària Valenciana ha fet públic el llistat dels deutors més grans del territori

Llista de deutors amb la Hisenda Pública valenciana
Llista de deutors amb la hisenda pública valenciana / Miguel Ángel Reino

La societat Aigües de Bernia, que va subministrar durant un temps aigua a algunes urbanitzacions d’Altea, i la constructora Monte Pego, amb seu a Benissa, i que a més de la construcció també es dedica al lloguer de vehicles o l’explotació de gasolineres, són dos dels deutors més grans a l’administració autonòmica. Només entre les dues deuen més 5,8 milions a les arques públiques valencianes. 

Són dues de les quinze empreses o persones que deuen més de 600.000 euros a l’administració pública valenciana perquè tenen sancions impagades o perquè no han saldat el deute que mantenien amb la Generalitat derivat dels impostos que cobra l’administració autonòmica. 

Només uns dies després que l’Agència Tributària fera públic el llistat dels majors morosos del país, l’Agència Tributària Valenciana ha fet públic el llistat dels grans deutors del territori. En conjunt, deuen més de díhuit milions d’euros a la hisenda pública valenciana. 

A més d’empreses com les que tenen la seu a la Marina esmentades abans, l’empresa d’embalatges Río Verde Cartón, radicada a Alzira, deu més de 745.000 euros a la Generalitat, i la societat Puerta del Cairo una quantitat semblant, que supera els 750.000 euros, segons consta en l’escrit que signa la directora general de l’Agència Tributària Valenciana, Sonia Díaz. 

Les administracions públiques no estan exemptes de deutes importants. En el llistat dels quinze morosos més grans del territori també consta un ajuntament, el de Sant Antoni de Benaixeve, que té pendent d'ingressar a les arques autonòmiques més de 730.000 euros. 

L'exalcaldessa de Castell de Castells

Vinculada a càrrecs públics, en la relació que ha fet pública aquest dimecres l’Agència Tributària valenciana també apareix l’exalcaldessa popular de Castell de Castells, Rosa Pérez Gadea, que deu de 720.000 euros. 

Es dona la circumstància que qui va ser alcaldessa d’aquest municipi de la Marina durant una dècada, des del 1995 fins al 2015, era una de les regidores que més patrimoni va declarar en accedir al càrrec. Al seu moment va declarar tindre béns immobles valorats en més d’un milió d’euros, encara que també admetia deutes o préstecs superiors als 926.000 euros. 

Juande Ramos, un vell conegut del futbol

Una altra de les cares conegudes entre els morosos de la Generalitat, segons el document de l’Agència Tributària Valenciana, és la de Juan de la Cruz Ramos, conegut al món del futbol com a Juande Ramos per haver sigut entrenador del Llevant i també del Reial Madrid. 

També et pot interessar

stats