La morositat en els lloguers augmenta un 6,02% a la Comunitat Valenciana

Els llogaters deixaren de pagar als propietaris una mitjana de 4.532 euros anuals.

La morositat en els lloguers augmenta un 6,02% a la Comunitat Valenciana
La morositat en els lloguers augmenta un 6,02% a la Comunitat Valenciana

Segons el X Estudi sobre Morositat de Lloguers a Espanya elaborat pel Fitxer d'Inquilins Morosos (FIM), la morositat augmenta a la Comunitat Valenciana un 6,02%, dos punts per damunt de la mitjana a Espanya. A la Comunitat Valenciana, els llogaters deixaren de pagar als propietaris dels pisos més de 4.532 euros en 2017, una xifra que augmenta fins als 6.032 euros a Espanya.

Per províncies, la major pujada l'ha registrada Alacant amb un increment del 9,93%, seguida de Castelló amb un 7,44%. Per contra, a València la morositat ha baixat un 6,79%. Tot i això, València és la província on el deute dels inquilins és major: han deixat de pagar uns 5.000 euros als propietaris. A Alacant la morositat és de 4.234 euros i a Castelló de 3.683 euros.

L'estudi destaca que la morositat augmenta en 15 de les 19 regions analitzades i recomana realitzar una anàlisi prèvia dels futurs inquilins. Segons l'estudi, els motius de l'augment de la morositat són variats, pero destaca la inestabilitat i la temporalitat laboral. Castelló és un dels exemples més cridaners, ja que la morositat s'ha multiplicat per tres en els últims tres anys. En aquesta província, el 89% dels contractes són eventuals segons la UGT i la rotació supera el 2,2% segons dades del Ministeri de Treball. 

El algunes de les comunitats analitzades la morositat s'ha reduït perquè els lloguers tradicionals s'han transformat en turístics, on els impagaments són pràcticament inexistents. 

També et pot interessar

stats