Mor un treballador de 41 anys en precipitar-se pel buit del muntacàrregues en una empresa de Finestrat

L'accident ha quedat judicialitzat i la Guàrdia Civil informa que estan investigant quines han sigut les circumstàncies de la defunció

Lloc on s'ha produït l'accident laboral mortal, a Finestrat
Lloc on s'ha produït l'accident laboral mortal, a Finestrat / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
17 de març 2023 - 18:06 Actualitzat: 18 de març 2023 - 12:02

Un home de 41 anys ha mort aquest divendres després de precipitar-se pel buit del muntacàrregues mentre treballava en una empresa a Finestrat (Marina Baixa), segons fonts sanitàries.

L'accident laboral s'ha produït en una empresa del carrer Alacant de Finestrat. A les 8:56 hores, el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) ha rebut l'avís que un home havia caigut pel buit del muntacàrregues. Fins al lloc s'ha desplaçat una ambulància del Servei d'Assistència Mèdica d'Urgències (SAMU), efectius de la Guàrdia Civil i de bombers. No obstant això, únicament han pogut certificar la defunció de l'home.

L'accident ha quedat judicialitzat i fonts de la Guàrdia Civil han informat que estan investigant quines han sigut les circumstàncies de la defunció.

"Absència de mesures preventives elementals"

El sindicat UGT ha assenyalat l'"absència de mesures preventives elementals" com a causa de l'accident, fet que també corroborarien companys del treballador mort, ja que "els dispositius de seguretat d'un muntacàrregues han d'impedir l'accés de persones al buit de l'elevador quan aquest es troba en funcionament".

L'organització sindical ha culpat la "nul·la cultura preventiva existent entre uns certs empresaris sense escrúpols" del "constant degoteig de morts en el treball" a les comarques del sud. En aquesta línia, demanen que es realitzen més inversions en prevenció de riscos. Des del departament de Salut Laboral d'UGT Alacant, Juan Francisco Richarte ha remarcat que continuaran denunciant "totes aquelles empreses que vulneren un dret tan elemental com és el de preservar la seguretat i salut dels seus empleats".

També et pot interessar

stats