Mor Joaquín Rocamora, fundador i president d'honor d'Ineca

El constructor alacantí ha mort per malaltia als 83 anys després d'una llarga vida empresarial i al capdavant de diferents patronals

Joaquín Rocamora, fundador i president d'honor d'Ineca en una imatge d'arxiu
Joaquín Rocamora, fundador i president d'honor d'Ineca, en una imatge d'arxiu / Juan Carlos Soler (Ineca)

El constructor Joaquín Rocamora Ferri ha mort aquest dimecres per malaltia als 83 anys després d'una llarga vida empresarial i al capdavant de diferents patronals.

Va ser secretari general de l'Associació de Promotors Immobiliaris de la província d'Alacant (Provía) i president de l'extinta Confederació Empresarial de la província d'Alacant (Coepa) abans de fundar i ser president d'honor de l'Institut d'Estudis Econòmics de la província d'Alacant (Ineca) del 2007 al 2015.

Rocamora estava casat i tenia tres fills. Havia cursat estudis de Magisteri i va exercir com a mestre durant més de quinze anys en diferents col·legis de la província d'Alacant. Al seu pas per Montfort va començar a vincular-se a associacions socials i empresarials per a la distribució de l'aigua i el 1972 va decidir fer el salt al món empresarial, i va iniciar així la seua carrera professional com a constructor i promotor.

Vinculat a diversos empresaris del sector, ha construït en diferents poblacions del sud; les últimes, al PAU 5 d'Alacant al costat de la família Bonmatí, encara que el seu últim gran projecte és la Finca Daroca, a Ibi (Alcoià), un espai dedicat a mostrar als xiquets i joves la importància de l'agricultura i el medi ambient.

El desembre del 2007 funda Ineca al costat dels morts Mariano Pérez i José Luis Montes Tallón, entre altres empresaris, i va ser el primer president fins al 2015, moment en el qual Perfecto Palacio va prendre el relleu.

El cos sense vida de Rocamora Ferri ha sigut traslladat al tanatori de la Santa Faç de Sant Joan (Alacantí) i la missa se celebrarà dijous a les 11:30 hores en la cocatedral de Sant Nicolau.

En un comunicat, el president de la Diputació Provincial d'Alacant, Carlos Mazón, ha ressaltat la figura de Rocamora i el seu llegat en el món empresarial alacantí. Ha assenyalat que generava confiança "com un home de paraula, benintencionat, que sempre ha buscat el desenvolupament i la qualitat de vida de les persones a través de les seues iniciatives".

També et pot interessar

stats