Mor Eduardo Fayos-Solà, l’impulsor de l’Institut Turístic Valencià

Francesc Colomer destaca la figura de qui considera un “visionari del potencial del turisme de la Comunitat Valenciana”.

Eduardo Fayos-Solà. Imatge: Hosteltur
Eduardo Fayos-Solà. Imatge: Hosteltur

L’impulsor de l’Institut Turístic Valencià i vicepresident de l’Associació Espanyola d’Enoturisme, Eduardo Fayos-Solà, ha mort aquest diumenge a causa de una ràpida malaltia. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha expressat les seues condolences per la defunció d’un “visionari del potencial del turisme de la Comunitat Valenciana”.

Fayos-Solà va ser l’impulsor i director de l’Institut Turístic Valencià des de 1985 fins a 1991. També va potenciar la Comunitat Valenciana com a destinació turística i va utilitzar per primera vegada la palmera com a marca turística, que va celebrar l’any passat el 30 aniversari. A més, va llançar la xarxa Tourist Info com a servei postvenda d’informació i va ser l’impulsor del primer Llibre blanc del Turisme de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, Colomer ha subratllat la labor de Fayos-Solà com “el precursor de l’impuls del turisme experiencial de la Comunitat Valenciana i l’aposta per l’estratègia de producte, que complementa al turisme de sol i platja”. “Va ser el primer a crear una empresa pública que gestionaria el màrqueting de la destinació, el desenvolupament del producte, la comunicació i l’impuls de les estadístiques i els estudis universitaris de turisme sent un gran innovador per a l’època”, ha dit el secretari autonòmic de Turisme.

També et pot interessar

stats