Mor als 82 anys José María Gandía Perales, president de Bodegas Vicente Gandía

Membre de la tercera generació d'aquest negoci familiar, va dirigir la companyia durant més de cinquanta anys i va ser clau per al desenvolupament del vi valencià de qualitat

José María Gandía Perales, en arxiu
José María Gandía Perales, en arxiu / EFE

El president de Bodegas Gandía, José María Gandía Perales, s'ha mort aquest dijous als 82 anys, segons han confirmat fonts de la companyia. Membre de la tercera generació de la família Gandía, el celler més gran de la Comunitat Valenciana, va dirigir la companyia durant més de cinquanta anys i va ser clau per al desenvolupament del vi valencià de qualitat.

José María Gandía va ser l'impulsor el 1971 de la primera línia d'embotellament de la Comunitat Valenciana i pioner en el sector en crear marques com Castillo de Liria, Hoya de Cadenas o Ceremonia. La seua trajectòria al capdavant de Bodegas Vicente Gandía –de quasi 140 anys d'història– va quedar reconeguda amb la inclusió en el Gran Orde de Cavallers del Vi al Regne Unit el 1996.

El seu lideratge i visió innovadora han anat enfocades cap a la millora de la qualitat i el posicionament dels vins valencians, una estratègia que s'ha transmés als successors, que han desenvolupat aquesta filosofia convertint Bodegas Vicente Gandía en "un referent del vi espanyol en tot el món", segons Bodegas Vicente Gandía.

També et pot interessar

stats