Montes: “L’impacte econòmic de les festes i tradicions valencianes és aclaparador i es pot multiplicar fins per cent”

Representants de turisme de la Comunitat Valenciana fan a Benidorm el primer Congrés de Terra de Festes per a "compartir experiències i reflexions"

La consellera d'Innovació, Nuria Montes, en el congrés 'Terra de Festes'
La consellera d'Innovació, Nuria Montes, en el primer congrés Terra de Festes / À Punt NTC

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha defensat aquest dissabte, en el primer Congrés Terra de Festes celebrat a Benidorm (Marina Baixa), el potencial que tenen "les tradicions festives" valencianes per a fer de la Comunitat Valenciana "un lloc únic i ple d'experiències que poder oferir als visitants". 

"Aquestes trobades són importants per a evidenciar encara més la riquesa de les tradicions i per a la posada en marxa d'una xarxa de col·laboració que ajuda a tots a preservar i potenciar allò que ens identifica com a poble", ha subratllat Montes.

La consellera ha subratllat que la marca Terra de Festes és "un llegat que compromet a promoure, protegir i difondre el ric patrimoni cultural". Per a Montes, "'hi ha festes, com les catorze d'interés turístic internacional, que tenen un impacte econòmic aclaparador que superen de molt el seu cost i que, precisament per l'atracció turística, poden multiplicar fins per cent l'efecte econòmic".

En aquest sentit, ha apuntat que Turisme Comunitat Valenciana treballa al costat de municipis i entitats representatives de les festes per a "impulsar" la declaració com a celebració d'interés turístic. D'altra banda, ha animat a "iniciar aquest camí perquè l'esforç no sols es tradueix en reconeixement, sinó també en una finestra oberta al món que permet mostrar el costat més autèntic a aquells que ens visiten a la recerca d'experiències úniques i enriquidores".

Per altra banda, Miguel Bailach, secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, ha destacat que l'objectiu principal de Terra de Festes és promocionar les celebracions dels 542 pobles de tota la Comunitat Valenciana. "Si tots els municipis tenim alguna cosa en comú és que tenim festes, i de vegades sorgeixen inquietuds i problemes comuns als quals volem donar resposta".

La Comunitat Valenciana suma 450 distincions

La Comunitat Valenciana té un total de catorze festes d'interés turístic internacional, "autèntics emblemes", destaca l'administració autonòmica. Hi ha 39 festes d'interés turístic nacional, 80 d'interés turístic autonòmic, 116 provincials i 206 locals, és a dir, que un total de més 450 propostes componen el catàleg valencià d'oferta "festiva i singular".

També et pot interessar

stats