Montero impulsarà una reforma del finançament autonòmic per a "tancar les escletxes territorials"

També ha dit que presentarà el projecte de llei dels pressupostos generals de l'Estat "al més prompte possible".

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, durant l'acte de presa de possessió de la seua cartera
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, durant l'acte de presa de possessió de la seua cartera / Luca Piergiovanni (Efe)

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat durant l'acte de presa de possessió de la seua cartera que impulsarà una reforma del model de finançament autonòmic per a "tancar les bretxes territorials".

Segons Montero, l’objectiu és satisfer la pretensió de les comunitats autònomes de prestar serveis públics "d’excel·lència", tenint en compte la "diversitat" del país i les "característiques" dels ajuntaments.

Així mateix, ha assegurat que el seu departament i el nou executiu treballaran per a "reequilibrar" l'Estat del benestar i aconseguir d’aquesta manera la "igualtat d'oportunitats", en conjunció amb la resta dels actors socials.

Montero ha avançat que s'impulsarà la "fiscalitat del segle XXI" perquè "cadascú aporte en funció de la seua capacitat, i tots reben segons les seues necessitats". I que estarà dirigida a la recerca de la "justícia social", nom que considera que hauria d'encapçalar el Ministeri d'Hisenda.

Els nous pressupostos, "al més prompte possible"

La titular d'Hisenda ha insistit a dir que cal presentar els pressupostos del 2020 "com més prompte millor" per a fer possible que el "canvi" es reflectisca en un full de ruta que marque les prioritats i els elements sobre els quals es treballarà enguany.

També et pot interessar

stats