Mollà proposa un índex de preus dels productes dels llauradors

Les associacions agràries reclamen pressupost per a la Llei d'estructures agràries i per a una assegurança agrària.

Mireia Mollà en la reunió amb les associacions agràries
17 de febrer 2020 - 16:07

La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, s'ha reunit amb els representants de les organitzacions agràries per a treballar en estratègies conjuntes per a intentar solucionar els problemes a què s'enfronta el sector cada dia.

Mollà ha exposat una sèrie de mesures que portarà avant per a garantir uns preus dignes, entre els quals destaca un marc legislatiu d'índexs de preus i la defensa d'una política fiscal mediambiental compensatòria amb l'agricultura i la ramaderia.

Per a les associacions, aquestes mesures els pareixen insuficients. El secretari general de La Unió de Llauradors, Carles Peris, ha demanat la posada en marxa d'un lobby valencià a Brussel·les tal com es va acordar, ajudes per als cítrics o uns "pressupostos agraristes" de la Generalitat.

A més, altres associacions també han aprofitat per a reclamar un pressupost per a la Llei d'estructures agràries i per a una assegurança agrària.

En aquest sentit, Mollà ha manifestat que el govern valencià actuarà en els àmbits en els quals puga, i que en les qüestions que depenen de la política agrària europea estarà al costat del sector agrari valencià.

La reforma de la llei de la cadena alimentària, al Consell de Ministres

El ministre d'Agricultura, Luis Planas, ha anunciat que portarà a un dels pròxims consells de ministres la reforma de la llei de la cadena alimentària després d'una reunió amb les cooperatives agroalimentàries d'Espanya. La trobada forma part de la ronda de contactes del ministre amb totes les parts de la cadena alimentària, unes trobades que seguiran aquesta setmana amb els consumidors.

També et pot interessar

stats