Mitsubishi es fixa en la Comunitat Valenciana

El president de la corporació japonesa mostra inquietud pel futur de les seues instal·lacions a Barcelona davant la situació a Catalunya.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, amb l'ambaixador d'Espanya al Japó, Gonzalo de Benito, després de reunir-se a la seu de Mitsubishi amb el president del Comité Bilateral Empresarial, Mikio Sasaki
El president de la Generalitat, Ximo Puig, amb l'ambaixador d'Espanya al Japó, Gonzalo de Benito, després de reunir-se a la seu de Mitsubishi amb el president del Comité Bilateral Empresarial, Mikio Sasaki / Manuel Bruque (EFE)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet el balanç final de la missió comercial asiàtica que va emprendre fa una setmana i s'ha mostrat satisfet per l'interés de les empreses amb què s'ha entrevistat durant aquests dies. Segons ha explicat Puig, el president de Mitsubishi li va mostrar preocupació sobre el futur de les instal·lacions de la corporació a Catalunya arran de la situació d'inestabilitat política, i també interés per a establir-se a la Comunitat Valenciana.

La reunió entre el president de la Generalitat i Mikio Sasaki, director de Mitsubishi, va tindre lloc dimecres passat a la seu de la companyia a Tòquio. L'empresari japonés volia saber quin era l'ambient i la disposició de la Comunitat Valenciana i, a més, una descripció de primera mà sobre com es desenvolupa la situació a Catalunya.

Ximo Puig ha declarat que el seu paper en totes les reunions que ha mantingut a Àsia durant els últims dies, ha sigut convéncer de les possibilitats de la Comunitat Valenciana en matèria comercial. En aquest sentit, el president de la Generalitat ha defensat que el territori "gaudeix d'un esperit de modernització, estabilitat política i capacitat de diàleg i cohesió social". A més, ha afegit que el futur de Mitsubishi a Catalunya "depén de decisions empresarials amb un recorregut determinat i que haurà de prendre a qui corresponga".

La missió de la delegació institucional i empresarial ha servit per a aconseguir una comunicació directa amb representants de la Xina i el Japó. José Vicente Morata, president del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, també ha fet balanç i ha valorat la importància d'aquest viatge com una estratègia per a visibilitzar el potencial valencià: "les exportacions cap a aquests dos mercats poden millorar substancialment i s'està dibuixant la millor estratègia". Les inversions externes només arribaran amb garantia de seguretat jurídica i una voluntat oberta de cooperació, segons el seu parer.

També et pot interessar

stats