Missió comercial per a enfortir llaços amb el mercat marroquí

El president Puig encapçala un viatge oficial que visitarà empreses a Rabat, Casablanca i Tànger.

El president de la Cambra de Comerç, l'ambaixadora del Marroc i el president de la Generalitat
El president de la Cambra de Comerç, l'ambaixadora del Marroc i el president de la Generalitat / Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, encapçala aquest diumenge un viatge oficial al Regne del Marroc amb l’objectiu de consolidar la presència de les empreses valencianes en aquest país i buscar noves oportunitats de negoci. 

La missió comercial, que s’allargarà fins dimecres i visitarà les ciutats de Rabat, Casablanca i Tànger, l’han organitzada la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana i la Cambra de Comerç de València. 

Amb el president viatgen el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Treball, Rafa Climent, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España i una representació d’empresaris encapçalada pel president de la Cambra de Comerç, José Vicente Morata i el president de la CEV, Salvador Navarro. 

Amb aquesta iniciativa es busca “enfortir el posicionament de les firmes i productes valencians dins del mercat marroquí per a contribuir a l’augment de la diversificació i la competitivitat de l’economia valenciana”, així com traslladar al país “la vocació oberta i exportadora” de la Comunitat Valenciana. 

El Marroc és la principal destinació de les exportacions valencianes al continent africà. Al país hi ha implantades 63 empreses valencianes i més de 2.900 són exportadores. Entre gener i novembre de 2019, les exportacions valencianes van créixer un 1,93% i van superar els 689 milions d’euros.

També et pot interessar

stats