Els ministres d'ocupació del G20 criden a la igualtat de gènere i la inclusió laboral

Magdalena Valerio ha defensat el sistema de seguretat social espanyol.

Reunió dels ministres d'Ocupació a Mendoza (Argentina)
Reunió dels ministres d'Ocupació a Mendoza (Argentina) / Organització del G20 (Efe)

Els ministres d'ocupació dels països que integren el G20 han cridat que el futur del treball siga "inclusiu, equitatiu i sostenible", després de la reunió que han mantingut a Mendoza (Argentina). També han posat l'accent en l'augment de la presència de les dones en l'àmbit laboral. 

Després de dues jornades en les quals també s'han reunit amb els titulars d'educació, els ministres han inclòs en la declaració conjunta recomanacions per a reduir l'escletxa de gènere i per a la inclusió de les persones amb diversitat funcional, i han destacat el gran avanç dels països en la integració de les dones amb normes que permeten "una distribució més equitativa de les cures". 

Segons han explicat en la declaració, la trobada amb els ministres d'Educació ha permés una "cooperació fructífera" que ha permés apuntar cap a "nous marcs institucionals innovadors" amb "respostes multidimensionals" que posicionen les persones, el treball i el sosteniment de la vida" en el centre de les estratègies nacionals. 

La ministra espanyola, Magdalena Valerio, ha defensat a l'Argentina el sistema de seguretat social espanyol i ha destacat l'aposta per a millorar-lo davant de situacions de desigualtat, així com per a adaptar-lo als nous escenaris laborals. 

També et pot interessar

stats