El ministre Planas assegura que s'està treballant per a limitar o eliminar els aranzels dels Estats Units

El danys estimats pugen a 1.000 milions d'euros, segons l'organització agrària COAG.

El ministre Planas assegura que s\'està treballant per a limitar o eliminar els aranzels dels Estats Units
El ministre Planas assegura que s'està treballant per a limitar o eliminar els aranzels dels Estats Units

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació en funcions, Luis Planas, ha assegurat aquest divendres que s'està treballant per a limitar o eliminar els aranzels imposats pels Estats Units.

"No té cap sentit que el conflicte sobre el finançament de la construcció d'avions acabe derivant en una guerra agroalimentària que no és bona per als ciutadans, especialment els europeus, ni per als nord-americans, però sobretot és injusta per als nostres productors d'oli d'oliva, de vi, de porcí o de cítrics", ha assenyalat el ministre en funcions en declaracions a Onda Cero.

Planas ha emfatitzat que cal ser molt ferm en aquesta matèria i que cal manifestar als Estats Units que no es vol entrar en una guerra comercial, però que si s'inicia, "haurem de contestar".

Danys estimats en 1.000 milions d'euros

La pujada dels aranzels anunciada pel president dels Estats Units, Donald Trump, a les importacions de vi, oli, olives i formatges de la Unió Europea impactarà sobre un volum d'exportacions espanyoles de 970 milions d'euros, segons l'organització agrària COAG.

Cal destacar que els Estats Units és la principal destinació comercial d'Espanya fora de la Unió Europea en productes agroalimentaris, amb un volum d'exportacions de 2.032 milions d'euros (principalment, oli d'oliva, vi i most, conserves d'olives i formatges) i també el principal origen de les importacions, amb 1.998,38 milions d'euros (fruita seca, faves de soja i begudes espirituoses).

Davant d’aquesta situació, Planas ha recordat que els productors nord-americans també poden veure's afectats, ja que "en una guerra perdem tots", i ha destacat que la posició d'Europa ha de ser ferma, ja que és l'única que "pot portar a algun port".

També et pot interessar

stats