El ministre d'Inclusió defén la viabilitat pressupostària de l'ingrés mínim vital

La mesura, un dels acords del govern de coalició, aspira a propocionar ingressos mínims a cada ciutadà.

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, aquest dijous al Congrés
El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, aquest dijous al Congrés / Fernando Villar (Efe)
27 de febrer 2020 - 19:30

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha defés la necessitat d'un ingrés mínim vital "flexible, eficaç, suficient i avaluable" que rebaixe els "considerables" nivells de desigualtat que persisteixen a Espanya i davant els quals les polítiques públiques han sigut "poc eficaces". L'ingrés mínim vital és una de les mesures incloses en l'acord del govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem.

Escrivá ha recordat que Espanya és el país amb més desigualtat a la UE, només per darrere d'Itàlia, abans de defendre que hi ha "espai fiscal" per a comptar amb aquesta eina amb una dotació assumible en el marc dels pressupostos generals de l'Estat.

Segons ha explicat aquest dijous en la comissió de Treball del Congrés, la implantació es farà per fases, començant per la prestació per fill a càrrec, i en coordinació amb les ajudes existents en les diferents comunitats autònomes. El govern espanyol estudia diverses fórmules dins les polítiques de despesa pública que implicarien modificacions en el criteris dels beneficis fiscals –exempcions i desgravacions– i l'impuls de noves polítiques de crèdits i subsidis a través d'iniciatives legislatives.

També et pot interessar

stats