La ministra de la regió de Saarlouis, sobre Almussafes: “Ford ha optat per l’oferta econòmica més pobra”

Els treballadors calculen que mantindran el treball durant dos anys i han anunciat més mobilitzacions

Els treballadors de Ford a Saarlouis han anunciat més mobilitzacions / À Punt NTC

La decisió de Ford ha provocat una forta commoció en la ciutadania de Saarlouis. La planta de Ford a Alemanya va obrir ara fa 52 anys i actualment genera 5.000 llocs de treball directes i 40.000 indirectes. Les famílies de la zona es troben amb un futur incert.

“És una situació difícil, però jo no crec que siga el final, pense que treballarem el 2023 i el 2024”, ha assegurat una de les treballadores amb esperança. Un altre membre de l'empresa ha coincidit que si bé “fa molta llàstima, tot el mal arribarà després. Això durarà dos o tres anys, crec que fins al 2025”, ha afirmat. Molts tenen por, perquè tenen crèdits per pagar, fills que mantindre i en el futur saben que, si l’empresa tanca, aniran a l'atur, ja que Ford és la primera empresa a Saarlouis.

La ministra de la regió, Anke Rehlinger, els ha mostrat suport i  ha carregat contra la factoria en Twitter. “Ford ha decidit i la decisió és una farsa. Estem convençuts que el grup ha optat per l'oferta econòmicament més pobra”, ha escrit en un missatge, on ha carregat contra l’opció d’Almussafes.

El tuit de la ministra de la regió, Anke Rehlinger
El tuit de la ministra de la regió, Anke Rehlinger / À Punt NTC

Rehlinger ha assegurat que lluitarà per a salvar els llocs de treball, i ho farà bé amb el projecte que li presente Ford però, si no la convenç, buscarà altres grups industrials. 

Els treballadors han anunciat més mobilitzacions de protesta davant d'una decisió que els pareix injusta i que deixa moltes famílies sense faena.

També et pot interessar

stats