La ministra d’Economia va comprar una casa a través d’una societat de la qual ja s’ha desvinculat

Tant el PP com Ciutadans demanen la compareixença de Nadia Calviño perquè explique aquest assumpte.

La ministra d’Economia, Nadia Calviño, durant la inauguració del Fórum Latibex. J.J. Guillén
La ministra d’Economia, Nadia Calviño, durant la inauguració del Fórum Latibex. J.J. Guillén / Efe

La ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, va comprar un habitatge a Madrid a través d'una societat creada amb el seu marit l'any 2000, encara que quatre anys després es va desvincular totalment d'ella, de manera que assegura no tenir vinculació amb companyies privades.

Així ho han assegurat fonts del Ministeri d'Economia aquest divendres, després que el diari ABC publicara que l'habitatge de 319 metres quadrats i situat a Mirasierra es va adquirir a través d’Aldael Consultors, creada per Calviño i el seu marit, l'economista Ignacio Manrique de Lara, per a comprar-la.

Després de saber la notícia, tant el Partit Popular com Ciutadans han demanat la compareixença de la ministra en el Congrés perquè explique aquest assumpte.

Suport de l’executiu espanyol

La ministra portaveu, Isabel Celáa, ha defensat que Calviño "està en perfectes condicions de seguir en la taula del govern espanyol" i ha afirmat que la imatge de l'executiu "està intacta".

Celáa ha assegurat que el fet que Calviño comprara l’habitatge a través d'una societat no suposa un problema d'imatge per a un govern que defensa pujar els impostos als qui més tenen i lluitar contra l'evasió fiscal.

També et pot interessar

stats