El Ministeri de Foment demana a l'INE que impulse un índex de preus del lloguer

L’objectiu és poder seguir l’evolució dels preus i que l’índex servisca de suport a les accions polítiques.

El Ministeri de Foment demana a l\'INE que impulse un índex de preus del lloguer
El Ministeri de Foment demana a l'INE que impulse un índex de preus del lloguer

El Ministeri de Foment ha demanat a l'Institut Nacional d'Estadística (INE) que impulse un índex oficial de preus de lloguer d'habitatges no turístics amb la deguda periodicitat i desagregació territorial. L’objectiu és poder seguir l’evolució dels preus i que l’índex servisca de suport a les accions polítiques.

La petició per carta ha sigut remesa per la secretària general d'Habitatge, Helena Beunza, i al director general de Coordinació Estadística, Miguel Ángel de Castro.

Beunza ha exposat que l'índex ha de ser la base per a determinar les zones de mercat en les quals existeix una major pressió alcista i una reducció de l'oferta del lloguer assequible.

La secretària general d'Habitatge aportaria a l'INE "tot el suport tècnic necessari" perquè l'índex estiga disponible amb anterioritat al quadrienni 2021-2024 del Pla Estadístic Nacional, donat el seu caràcter urgent.

Una de cada sis famílies espanyoles de classe mitjana va caure en la pobresa

Aquest dilluns s'ha publicat un informe l'ONG Oxfam Intermón que assegura que una de cada sis famílies espanyoles de classe mitjana va caure en la pobresa durant la crisi i encara no n'ha eixit malgrat la recuperació econòmica. Així mateixes constata que Espanya és el quart país més desigual de la Unió Europea, el més immòbil, especialment en els extrems, i on més ha crescut la diferència entre qui més té i qui subsisteix amb menys.

També et pot interessar