El Ministeri d'Indústria treballa en un acord estratègic de l'automòbil

Reyes Maroto diu que esperen firmar-lo pròximament i revela que s'han reunit amb representants de Ford.

Reyes Maroto en la seua visita a Cevisama. Kai Försterling (Efe)
Reyes Maroto en la seua visita a Cevisama. Kai Försterling (Efe)

La ministra d'Indústria, Reyes Maroto, ha explicat que el govern espanyol està treballant per garantir el futur de Ford a Almussafes i ha revelat que ja s'han reunit amb representants de l'empresa. Maroto ha avançat que estan treballant amb el sector del automòbil en un pla estratègic, que esperen firmar "en els pròxims dies", amb l'objectiu de mantindre la competitivitat del sector i continuar creixent. Segons ha dit, pretenen que aquest pla marque el "futur" de l'automoció a l'hora de dur a terme canvis tecnològics i cap a la transició ecològica.

Maroto ha realitzat aquestes declaracions durant la inauguració de la 37 edició del Saló Internacional Cevisama que se celebra a Fira València, en ser preguntada per À Punt per la situació de la planta de Ford a Espanya, que se situa a la localitat valenciana d'Almussafes (Ribera Baixa). Cal recordar que la companyia nord-americana ha anunciat una reestructuració de tot el negoci a Europa per a tornar a tindre rendibilitat.

La titular d'Indústria ha avançat que està treballant en un acord estratègic per a donar "estabilitat" al sector de l'automoció. "El nostre compromís amb el sector és mantindre totes l'unitats productives, crear ocupació, continuar creixent" per a "mantindre el lideratge" d'Espanya com a segon exportador i fabricant de cotxes.

Maroto s'ha compromés així a mantindre la indústria d'automoció espanyola enfront de "competidors tan importants com Àsia, on estan electrificant" els vehicles i "desenvolupant tecnologies".

Una tecnologia "poc avançada"

Segons ha indicat Maroto, "ací (a Espanya) encara tenim tecnologia poc avançada", però confia que l'acord estratègic que s'està dissenyant cree un "entorn per a treballar amb el sector tant en la mobilitat com en les inversions que requereix el sector per a poder fer una transició ordenada".

També et pot interessar

stats