El Ministeri d'Indústria anuncia inversions de 2.634 milions en automoció fins al 2025

La ministra Maroto presenta el pla estratègic "per a garantir el futur del sector".

El govern central ha presentat aquest dilluns el Pla Estratègic de Suport Integral al Sector d'Automoció
El govern central ha presentat aquest dilluns el Pla Estratègic de Suport Integral al Sector d'Automoció / Arxiu

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha presentat aquest dilluns el Pla Estratègic de Suport Integral al Sector d'Automoció, amb una inversió de 2.634 milions d'euros per al període entre 2019 i 2025, dels quals 515 milions s'invertiran entre 2019 i 2020.

Aquest pla, ha explicat la ministra, és el "full de ruta" que Indústria ha treballat "amb el sector i amb tots els agents de la cadena de valor" de l'automoció per a garantir "el futur d'un sector estratègic per a Espanya".

Maroto ha ressaltat cinc eixos per a aquest pla, entre ells la constitució d'una "taula de mobilitat sostenible" amb actors del sector per a coordinar mesures a mitjà i llarg termini; i la revisió de la fiscalitat "més orientada a l'ús", harmonitzada amb l'entorn europeu i que afavorisca una mobilitat "amb menys contaminants". La resta d'eixos són l'impuls d'inversions en innovació, la major penetració de vehicles de zero i baixes emissions i el reforç de la formació professional dual.

El pla preveu 1.127 milions per al foment de la mobilitat sostenible i la conversió en ferralla de vehicles fins al 2025, i inclouen els plans Moves (incentius a la mobilitat eficient i sostenible) i Movea (vehicles amb energies alternatives). A més, les inversions preveuen 422 milions per al rejoveniment de plantilles a través dels contractes de relleu i l'increment de participació de la dona; i 1.085 milions en mesures de suport a la innovació.

Indústria preveu que amb l'efecte arrossegament l'impacte total del pla de 2019 a 2025 siga de 9.726 milions d'euros, amb això per cada euro invertit es generaran 3,7 euros per les majors inversions dels fabricants, la indústria auxiliar, els menors costos en derivats, la reducció d'importació en combustibles o els efectes sobre la salut i els efectes fiscals. 

També et pot interessar

stats