El Ministeri d’Agricultura convoca les ajudes pels temporals del 2020

Les subvencions consten d’un pressupost total de més de 9,5 milions d’euros.

Imatge d'arxiu de la borrasca Gloria
Imatge d'arxiu de la borrasca Gloria / Europa Press

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha publicat aquest dimecres en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) la creació de dos reials decrets en què s’estableixen les bases reguladores de les ajudes a les explotacions afectades pels danys causats pels temporals del 2020.

El primer fa referència a pal·liar els danys causats en la producció, amb un pressupost de 4,25 milions d’euros. Els beneficiaris d’aquestes ajudes seran els titulars d’explotacions agrícoles i ramaderes que, tot i tindre pòlisses emparades pel Pla d’Assegurances Agràries Combinades, hagen patit pèrdues superiors al 30% de la producció.

El segon decret llei serà el relatiu als danys en elements afectes a l’explotació que no siguen assegurables, amb una dotació de 5,41 milions d’euros.

D’aquesta manera, tindran accés a les prestacions tots els afectats pel temporal Gloria que va ocasionar danys en gran part de la Comunitat Valenciana durant la segona quinzena de gener. Les pluges torrencials van causar tretze morts i quatre desapareguts a tot l’estat espanyol, i gran quantitat de desperfectes en habitatges, empreses i mobiliari urbà pels forts vents, les inundacions i els desbordaments de rius.

El termini de presentació de sol·licituds de les dues línies d’ajudes és d’un mes i comença aquest dijous, 4 de juny. Les prestacions són compatibles amb d’altres d’àmbit autonòmic que tinguen les mateixes finalitats.

També et pot interessar

stats