Dos milions de quilos de raïm del Vinalopó, preparats per a Nadal

Les varietats al·ledo i dominga s'han salvat dels danys de les fortes pluges de setembre.

Xanglots de raïm
Xanglots de raïm

Als camps del Vinalopó Mitjà, dos milions de quilos de raïm embossat estan ja a punt per a la nit de Cap d'Any. Les varietats aledo i dominga s'han salvat dels danys de les fortes pluges i inundacions avde setembre i els productors confien que arribe el fred per a obtindre la collita desitjada.

Es calcula que dos de cada tres grans de raïm que ens mengem al ritme de les campanades de la nit de Cap d'Any procedeixen dels camps de les set poblacions amb denominació d'origen Raïm de Taula en Saquet del Vinalopó.

El raïm de la sort és de les varietats aledo i dominga, i cada xanglot madura dins d'un saquet. Això protegeix la fruita del mal oratge i dels atacs de les aus i els insectes, alhora que li atorga propietats característiques. La directora del consell regulador de la denominació d'origen protegida, Beatriz Rocamora, ha explicat en Les notícies del matí que, d'aquesta manera, "el sabor és mes intens i més dolç perquè la maduració té lloc al mateix cep, de forma natural en el camp".

Tot i els danys que han patit altres varietats per les pluges persistents de setembre i la calor posterior, els camps del raïm destinat a la campanya nadalenca s'han salvat enguany. Ara els productors confien que arribe el fred per a obtindre una collita que s'estima en dos milions de quilos, per a entrar amb bon peu en l'any 2020.

També et pot interessar

stats