Milers de persones demanen a València unes pensions dignes

Els convocants han carregat contra l'"exigua" pujada del 0,25%.

Persones concentrades davant l'ajuntament de València

Milers de persones, majoritàriament pensionionistes, han eixit hui als carrers del centre de València per a demanar unes '"pensions dignes" i per a protestar contra l'exigua'pujada del 0,25% que ha fet el Govern espanyol.

La manifestació ha eixit a les 11 del matí des de la plaça de l´Ajuntament i ha transcorregut pel carrer de les Barques, la Porta del Mar i el carrer de Colom.

Durant el recorregut els manifestants han dirgits càntics i consignes contra els dirigents polítics, com ara "abaixeu-vos els sous i apugeu-nos les pensions".

Ha sigut convocada per la Coordinadora en Defensa de les Pensions Públiques i més de 40 col·lectius i organitzacions socials i sindicals, entre les quals hi havia COOO, UGT, CGT, Intersindical valenciana, els Iaioflautes de València, diverses plataformes de jubilats i el Sindicat d'Estudiants.

S'han sumat a la marxa diversos càrrecs institucionals, com ara la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, o l´alcalde de València, Joan Ribó, a més d´altres representants polítics de partits com ara el PSPV, Compromís i Podem.

Entre les reivindicacions d´aquesta protesta hi ha la derogació de les reformes de 2011 i 2013 i el manteniment del poder adquisitiu de les pensions. Els convocants demanen també que s'elimine l'edat de jubilació als 67 anys i que es reduïsquen els anys exigits per al cobrament de la pensió completa, que arribarà als 38,5 anys en 2025.

També et pot interessar

stats