Milers de manifestants marxen pel corredor cantàbric-mediterrani en València

Valencians i aragonesos demanen que es prioritze la inversió en aquest tram i que el govern central demostre el compromís en els pressupostos.

VÍDEO | Milers de manifestants marxen pel corredor cantàbric-mediterrani en València

Les entitats i institucions valencianes i aragoneses es manifesten aquest diumenge, 7 d’octubre, a València per a reclamar el corredor cantàbric-mediterrani “íntegre”. A més, animen a reclamar a la ciutadania que se sume a la marxa, ja que en esta “va el seu futur”. 

Amb el lema “Per la cohesió social”, la manifestació comença a les 11 hores d’aquest diumenge enfront de l’estació del Nord de València i recorrerà el carrer Colón fins a la Porta de la Mar i, d’ací, a Navarro Reverter, on llegiran discursos representants valencians i aragonesos. Durant el recorregut, acompanyarà a la comitiva dolçainers i més de cent tambors i bombos per a fer ressonar aquesta reivindicació pels carrers de la ciutat.

L’objectiu és reclamar el projecte del corredor cantàbric-mediterrani “íntegre” i “sense distinció de trams”. A més, també exigeixen que la Unió Europea incloga en el seu finançament el tram Saragossa-Terol-València, després d’haver quedat exclòs en el nou reglament de la xarxa transeuropea de transports per al període 2021-2027, que determina les condicions per a obtenir finançament.

Ja que la resposta europea s’espera per a finals del mes d’octubre, la marxa pretén “donar visibilitat” a la importància d’aquest corredor des de “la perspectiva ciutadana” ja que, segons ha remarcat l’organització de la manifestació, no solament beneficia a la competitivitat de les dues regions, sinó que també ajuda al problema de la despoblació i beneficia les relacions personals.

També et pot interessar

stats