Mil euros d'ajuda directa per taxista per a pal·liar les restriccions de mobilitat

La Generalitat destinarà 4,7 milions en ajudes als 4.500 taxistes de la Comunitat Valenciana.

Imatge d'arxiu de taxis esperant clients
Imatge d'arxiu de taxis esperant clients / Arxiu

La línia d'ajudes directes al sector del taxi que prepara el Consell per a pal·liar els efectes de la pandèmia estarà dotada amb 4,7 milions d'euros, que es repartiran a raó de 1.000 euros per taxista de la Comunitat Valenciana. Ho ha anunciat aquest dilluns el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Segons ha explicat el conseller, el sector del taxi és "fonamental" per a la mobilitat en la Comunitat Valenciana i està "molt vinculat a l'activitat turística". Per això, amb aquesta mesura, ha subratllat, des de la Generalitat es busca "garantir el funcionament d'un sector molt important, d'un servei públic en el qual treballen milers de persones".

Aquesta línia d'ajudes, que aprovarà el ple del Consell aquest mateix mes, tenen l'objectiu de fer costat als treballadors del sector que han patit una important disminució d'ingressos a causa de les restriccions de mobilitat associades a la pandèmia de coronavirus.

A aquesta iniciativa se sumen els préstecs bonificats de l'Institut Valencià de Finances, que inclouen trams no reembossables de fins al 30%, i dels quals també es poden beneficiar les persones titulars de les 4.500 llicències de taxi de la Comunitat Valenciana.

Ajudes per a renovar els vehicles

Així mateix, la Conselleria de Mobilitat també ha previst articular altres mesures d'ajuda al sector com a aportacions per a promoure la renovació de la flota de taxis de les tres províncies o la realització de campanyes informatives institucionals per a fomentar l'ús d'aquest mitjà de transport, ha explicat Arcadi España.

També et pot interessar

stats