Miguel Jiménez, president de les agències de viatge: "Tenim entre el 40 i el 60% dels treballadors en ERTO"

Les agències estrenen el mecanisme RED, el nou sistema que incorpora la reforma laboral per a aplicar ERTO en situacions de crisi sectorial

El presidente de l'Associació Valenciana d'Agències de Viatge Miguel Jiménez
El president de l'Associació Valenciana d'Agències de Viatge, Miguel Jiménez / À Punt NTC

Les agències de viatges estrenaran el mecanisme RED, el nou sistema que incorpora la reforma laboral per a aplicar ERTO en situacions de crisi sectorial. Així continuen les agències, encara a mig gas per l'impacte de la pandèmia i les incerteses per al sector turístic, tot i la millora de la situació epidemiològica. 

"Tenim entre el 40 i el 60% dels treballadors i treballadores en ERTO", ha advertit a À Punt el president de l'Associació Valenciana d'Agències de Viatges, Miguel Jiménez, que ha recordat que la majoria del sector el formen microempreses de dos a tres empleats.

Celebra Jiménez la possibilitat que ha obert la reforma laboral per a estendre els ERTO "almenys fins a juny", en contrast amb el termini final que s'havia marcat, el 28 de febrer. Un canvi que considera clau per a la recuperació del sector davant d'un estiu en què moltes empreses es juguen la continuïtat després d'anys cobrint costos, en el millor dels casos.

El bo viatge ha sigut un autèntic salvavides per al sector

El camí, explica el president de les agències, deixa moltes empreses mortes, sucursals tancades i tota mena de fusions entre firmes per a garantir la supervivència. I en aquest procés ha destacat l'ajuda que ha suposat el bo viatge, que descriu com un "autèntic salvavides" per al sector. Pensa, a més, que a la Comunitat Valenciana ha sigut on millor ha funcionat d'entre totes les autonomies. 

La millora epidemiològica ja es nota en les agències, segons Jiménez, qui diu que la gent "es comença a animar" i es percep un canvi de tendència "en la intenció", tot i que encara no s'ha concretat en reserves i que, enguany, l'impacte del bo viatge està sent menor.

També et pot interessar

stats