Quasi mig milió d'afectats per les clàusules sòl ha pactat amb els bancs

Sols un 1,6% de les sol·licituds estimades van finalitzar sense acord.

Quasi mig milió d\'afectats per les clàusules sòl ha pactat amb els bancs
Quasi mig milió d'afectats per les clàusules sòl ha pactat amb els bancs

Un total de 492.584 de clients ha arribat a algun tipus d'acord extrajudicial amb el seu banc per la comercialització de clàusules sòl abusives, segons les últimes dades de la Comissió de Seguiment, que xifra en 4.513 euros la quantitat mitjana percebuda per aquests afectats fins al març passat.

A l'import total reintegrat fins a aquesta data caldria sumar 73,2 milions d'euros corresponents a 25.765 reclamacions ja estimades però pendents de resposta, amb la qual cosa el percentatge d'expedients favorables al perjudicat es manté en el 43,53%.

El nombre de reclamacions registrades en el tercer mes de l'any va ascendir a 1.190.694, de les quals el 34,7% van ser inadmeses, bé perquè no existia clàusula sòl, perquè el reclamant no era consumidor o per altres raons com l'existència prèvia de procediments judicials.

La taxa de sol·licituds estimades que van finalitzar sense acords va tornar a situar-se en el 1,6% i va suposar més de 39,1 milions.

La Comissió s'integra en el reial decret llei habilitat a principis de 2017 perquè 1,5 milions d'hipotecats amb aquest tipus de clàusules pogueren recuperar els seus estalvis sense acudir als tribunals, sense cap cost i en temps mínim.

A banda d'aquest mecanisme, altres afectats prossegueixen el seu recorregut en els jutjats especialitzats en matèria hipotecària, els quals han dictat un 96,73% de sentències a favor dels clients per clàusules sòl, interessos de demora, despeses de formalització d'hipoteques o hipoteques multidivisa, des de la seua entrada en funcionament fins a finals de març.

També et pot interessar

stats