Els mercats majoristes noten el desabastiment a causa de la vaga de transport

La quarta jornada de la vaga indefinida convocada per la Plataforma per a la Defensa del Transport de Mercaderies ja genera alguns problemes en la cadena de subministrament de la Comunitat Valenciana

La vaga dels transportistes comença a afectar l'abastiment / À Punt NTC

La quarta jornada de vaga indefinida convocada per la Plataforma per a la Defensa del Transport de Mercaderies en protesta pel preu del gasoil ja està generant alguns problemes en la cadena de subministrament de la Comunitat Valenciana.

És el cas de Mercavalència, que des de dilluns no rep cap mercaderia procedent d'Almeria. Aquesta situació posa en risc l'arribada de fruites i verdures peribles i alerten d'un possible desabastiment per a divendres si les protestes s'allarguen.

El president de la Federació de Mercats de Mercavalència, Rafael Roselló, assegura a À Punt NTC que ja no es pot comprar algun tipus de verdura, com bajoca o cogombre. Altres productes, com ara la maduixa procedent de Huelva i les tomaques de Múrcia, arriben amb comptagotes, es lamenta Rosselló, que afirma que en el cas de la maduixa "l'ha descarregada la Policia Nacional per la presència de piquets al polígon". També comença a haver-hi faltes en el peix fresc i no hi ha més remei que recórrer al congelat, mentre que productes del nord d'Espanya com la llet i la cervesa no arriben des de fa quatre dies.

Alerta amb la producció a Ford Almussafes

La vaga del transport també afecta el treball de la planta valenciana de la Ford. Els treballadors del departament de manteniment han de fer de transportistes i traslladar els vehicles que ha tocat reparar als llocs emplaçats a Xest, a la Foia de Bunyol.

El portaveu de la Intersindical Valenciana Ford, Daniel Portillo, explica que la vaga de mercaderies colpeja doblement a la factoria valenciana, "afecta l'arribada de components i també incideix en el transport dels vehicles que han reparat de xapa o pintura i han de traslladar perquè els camions articulats no hi arriben".

El sector de la distribució, preocupat

El sector de la distribució també està parat perquè no arriba la mercaderia. Jordi Sanchis Guardiola, gerent d'una empresa de distribució a la Marina Baixa, assegura que al llarg d'aquesta setmana esperaven deu tràilers en l'empresa i no n'ha arribat cap: "Ens preocupa sobretot la llet i les cerveses, que és el fort de la nostra empresa", es lamenta. Aquesta empresa distribuïdora per a hospitals i centres de majors, ja nota el desabastiment i pronostica que dilluns serà pitjor.

El govern denuncia un boicot

Els piquets informatius han generat aquestes cues de camions al port de Sagunt a primera hora de la vesprada perquè, segons les organitzacions que l’han convocada, són milers els transportistes que secunden la parada a la Comunitat Valenciana. I aniran a més, asseguren, perquè la vaga és indefinida. 

El Ministeri de l'Interior ha reforçat l'actuació contra els piquets informatius, amb 24.000 membres de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. L’objectiu és garantir l'abastiment dels productes essencials i el dret al treball dels transportistes que no secunden la vaga, mentre que l'executiu parla d'un boicot animat per la ultradreta.

També et pot interessar

stats