Mercadona aconsegueix vora el 25% del mercat en 2018

Un de cada quatre euros que els espanyols gasten en productes de gran consum ho fan en Mercadona

Mercadona aconsegueix vora el 25% del mercat en 2018
Mercadona aconsegueix vora el 25% del mercat en 2018

Mercadona va acaparar quasi el 25% del mercat en 2018, la qual cosa suposa guanyar 0,8 punts més de quota, davant l'espenta de Lidl i dels supermercats regionals. L’empresa Dia, per la seua banda, va perdre 0,7 punts, encara que es manté en la tercera plaça, segons l'informe 'Balanç de la distribució i el Gran Consum 2018' de Kantar Worldpanel.

En concret, un de cada quatre euros que els espanyols gasten en gran consum es van gastar en els supermercats de la firma de Juan Roig, que concentra el 21,2% de la venda de frescos que es venen a Espanya. Així, un de cada cinc euros en productes frescos es van gastar en els establiments de Mercadona.

En la classificació, darrere de Mercadona se situa Carrefour, amb una quota de mercat del 8,4%, la qual cosa suposa un 0,3% menys que l'any passat, tot i que es troba en ple procés "d’expansió del seu pla estratègic".

Respecte al Grup Dia es manté en la tercera plaça, amb el 7,4% de quota de mercat, la qual cosa suposa un retrocés de 0,7 punts, a causa de la caiguda del seu model de botiga més clàssic, perjudicat per l'increment de la competència.

Consum també guanya quota de mercat

Els supermercats regionals, entre els quals h i ha la cooperativa valenciana Consum, creixen un 0,5 per cent el 2018, fins a arribar a l'11,8 per cent del mercat. Això els permet seguir guanyant posicions i confirmar-se com una alternativa al consumidor en oferir productes frescos de qualitat, proximitat i marques de fabricant, segons l'informe.

En el global, el sector ha crescut a Espanya un 0,7 per cent el 2018.

Mentrestant, el canal en línia continua creixent, però lleugerament i encara està lluny del pes que té en països com el Regne Unit o França. Segons el document de Kantar, actualment té una quota de mercat de l'1,6 per cent, una dècima més que el 2017.

També et pot interessar