Mercadona inicia l’expansió internacional a Portugal

Roig avança que obriran 150 botigues a Portugal durant els pròxims anys.

Exterior del primer supermercat de Mercadona a Portugal
Exterior del primer supermercat de Mercadona a Portugal / Carlos García (Efe)

El president de Mercadona, Juan Roig, ha presentat aquest dilluns el primer supermercat de Mercadona a Portugal, ubicat a Canidelo (Porto), i ha avançat que n’hi obriran 150 més en els pròxims anys.

"Hui és un dia històric per a Mercadona, perquè hem fet realitat el nostre somni d'internacionalitzar la companyia en un país veí al qual ens uneixen importants vincles afectius i culturals, com és Portugal", ha assegurat.

Aquest serà el primer dels deu supermercats que Mercadona obrirà durant el 2019 al nord de Portugal, en els districtes de Porto, Braga i Aveiro, i en 2020 preveuen obrir-ne una desena més, encara que no han especificat en quina zona del país. També han anunciat que crearan un segon bloc logístic que estarà pròxim a Lisboa.

A Portugal, la marca valenciana ja compta amb 900 empleats, que en seran 1.100 a finals d’enguany, i té previst invertir 100 milions d'euros al llarg d'aquest 2019. A aquesta inversió cal sumar-li 160 milions d'euros més que Mercadona ha destinat des del 2016 al procés d'internacionalització a Portugal, dedicats a la construcció dels supermercats, la creació d'un centre logístic a Póvoa de Varzim i d'un centre de coinnovació a Matosinhos (Porto).

També et pot interessar

stats