Mercadona deixarà progressivament l'elaboració de pa i treballarà amb proveïdors locals

Les 650 persones que treballen en les línies de panificació seran reubicades

Llistat de proveïdors locals de pa amb els quals treballarà Mercadona
Llistat de proveïdors locals de pa amb els quals treballarà Mercadona / Mercadona

La cadena valenciana Mercadona ha decidit "reforçar" la qualitat de la seua categoria de pa i "optimitzar" els processos de fabricació per a generar una "major eficiència i rendibilitat". Amb aquest objectiu, deixarà progressivament l'elaboració de pa, única categoria que fabrica de manera pròpia, en les diferents línies existents als magatzems d'alguns els seus blocs logístics.

D'aquesta manera, Mercadona reforçarà la seua col·laboració amb proveïdors especialistes locals en aquesta categoria, com en la resta de l'assortiment, per a continuar oferint als clients "la màxima qualitat al preu més baix possible", segons ha anunciat en un comunicat.

Aquesta decisió es pren després d'haver iniciat el 2018 un projecte pilot amb la col·laboració de diversos proveïdors especialistes que van assumir, inicialment, la producció de més de vint milions de quilos a l'any de pa, concretament d'especialitats com el de llet o integrals.

Després d'aquesta prova inicial, la companyia ha incorporat gradualment més proveïdors locals a l'estratègia, com per exemple Valero, que elabora el pa pagés a Catalunya des de 2021 o PandeCan, que fabrica pa de mill i matafaluga a Canàries des de principis de 2022; o Mondat, proveïdor andalús, que elabora l'entrepà integral des de fa uns mesos.

Tots ells han contribuït, gràcies al seu coneixement "més profund" del procés i a una millor gestió de les matèries primeres, a impulsar la competitivitat d'aquesta categoria.

Mercadona, que actualment compta amb vint línies de pa situades en huit dels seus blocs logístics, continuarà substituint progressivament la seua producció pròpia de pa fins a finalitzar amb la implantació dels nous proveïdors especialistes.

La plantilla es reubicarà

La mesura, no obstant això, no afectarà "en cap cas" les 650 persones de la plantilla que a hores d'ara treballen en les línies de panificació, que s'aniran reubicant a mesura que es vaja implementant l'estratègia. La companyia ja ha informat de la decisió a la representació legal de les treballadores i treballadors.

Aquest moviment també implicarà "alliberar" espai en els blocs logístics, la qual cosa comportarà un "important increment d'eficiència i productivitat, i els permetrà centrar-se en les seues activitats ordinàries de recepció, magatzematge i expedició de productes".

Segons Ariana González, directora general de fabricació de pa, "el 2018 optem per buscar alternatives a la producció pròpia de pa, única categoria de l'elaboració de la qual s'encarregava la companyia, per a apostar, com en la resta de l'assortiment, per proveïdors especialistes".

Ara, "després de quasi quatre anys de treball i col·laboració conjunta que han servit per a analitzar i millorar aquesta estratègia, confirmem les millores de qualitat i eficiència previstes", assenyala González, i per això han decidit "donar continuïtat a aquest projecte en tota la cadena amb el tancament gradual de totes les línies de pa, cosa que ens permetrà reforçar el nostre paper de prescriptores i centrar-nos en el que millor sabem fer: oferir un assortiment eficaç de la màxima qualitat i al preu més baix possible".

També et pot interessar