La meitat de la plantilla de l'administració autonòmica podrà teletreballar a partir d'ara

La resolució exclou el personal de Sanitat, Educació, Justícia i el dels serveis socials i sociosanitaris.

VÍDEO | La meitat de la plantilla de l'administració autonòmica podrà teletreballar a partir d'ara

Davant de l'avanç de l'epidèmia, la meitat de la plantilla de l'administració autonòmica podrà teletreballar a partir d'ara. La Generalitat ha aprovat un decret que augmenta del 30 al 50% el nombre de funcionaris que poden treballar des de casa. Un sistema que té adeptes i detractors, perquè obliga l'administració a millorar les seues competències digitals i resoldre el problema de la bretxa digital entre la població.

El decret anterior, del passat 30 d'octubre, ja advertia que es podria revisar aquest percentatge tenint en compte l’evolució de la pandèmia. Davant de les últimes xifres de contagis, la Conselleria de Justícia i Administració Pública ha decidit incrementar-lo i permetre que un de cada dos funcionaris de la Generalitat puga treballar des de casa. Aquesta regulació no afecta el personal de Sanitat, Educació, Justícia i el dels serveis socials i sociosanitaris que fan treballs essencials, que no es podran acollir al teletreball.

Les regulacions públiques al voltant del teletreball s'han accelerat amb la irrupció de la pandèmia el passat mes de març. El govern espanyol, al mes de setembre, i la Generalitat, l'octubre passat, van marcar les condicions i el marc en què els treballadors públics poden fer les seues funcions de manera no presencial.

També et pot interessar

stats