Mazón reitera el seu compromís amb la indústria de l'automoció valenciana en la visita a Ford

El Consell ha remarcat que el model Kuga és la versió híbrida endollable més venuda a Espanya i Europa

Carlos Mazón, Ruth Merino, José Antonio Rovira, Salomé Pradas i Nuria Montes en la visita a Ford
Carlos Mazón, Ruth Merino, José Antonio Rovira, Salomé Pradas i Nuria Montes en la visita a Ford / Generalitat

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha reiterat aquest dilluns el compromís del Consell amb la indústria de l'automoció valenciana i en concret amb la planta de Ford Almussafes, de la qual ha destacat la seua capacitat d'adaptació a la tecnologia i sistemes de producció. Així, el president del govern valencià ha felicitat la multinacional nord-americana per la fabricació del nou Kuga, la versió híbrida endollable més venuda a Espanya i Europa, segons la Generalitat.

El cap del Consell ha visitat la factoria d’Almussafes i s'ha reunit amb el president i conseller delegat de Ford Ibèria, Jesús Alonso, i el director de fabricació d'Almussafes, Daniel Ruiz, entre altres representants de la companyia durant una visita que no figurava en l'agenda de Presidència per a aquesta jornada. També s'ha trobat amb el president del comité d'empresa de Ford Almussafes i secretari general d'UGT-Ford, Carlos Faubel, i la secretària del Comité d'Empresa, Beatriz Yagüe.

Ford España ha assenyalat que és la primera visita de Mazón a la planta, que desenvolupa vehicles “referents en tecnologia”, com el nou Kuga, i la factoria valenciana és "una peça clau per a aconseguir-ho", ha dit Jesús Alonso. "Gràcies a l'acció i col·laboració publicoprivada, la Comunitat Valenciana s'està alçant com tot un referent europeu en mobilitat", ha afegit.

Per la seua banda, el director de Fabricació, Daniel Ruiz, ha subratllat la importància que per a la planta d’Almussafes té la producció d'un model com el Kuga, i ha explicat que Mazón ha pogut conéixer la situació de la producció del nou vehicle i comprovar com "l'equip i talent més innovador aplicant les últimes tecnologies de producció" converteixen a aquesta en "una de les plantes més avançades i competitives". "Fabricar el vehicle híbrid endollable més venut d'Europa durant els últims tres anys és una responsabilitat, però també una sort, ja que ens permet exportar el segell ‘fet a València’ a 37 països", segons Ruiz.

Mazón ha reiterat el compromís del Consell amb la indústria de l'automoció valenciana. L'ha definida com un sector innovador, competitiu i sostenible, i ha incidit en la capacitat de la factoria d'Almussafes d'adaptar-se a la implementació de noves tecnologies i sistemes de producció com a exemple del valor d'aquesta planta, que és "una referència en la fabricació d'automòbils més sostenibles i pensats en la mobilitat del present i del futur".

A la visita a la factoria han assistit els consellers d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino; Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira; Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas; i Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes.

També et pot interessar

stats