Mazón anuncia que el palau Marqués de Rafal d'Oriola es convertirà en la Casa de l'Aigua

El president ha allargat la mà a Asaja Alacant perquè la Casa de la Llima s'integre en la futura Casa de l'Aigua, per a promocionar la llima del Baix Segura

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, en la Nit de l'Economia d'Oriola
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, en la Nit de l'Economia d'Oriola / GVA

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat que el palau del Marqués de Rafal d'Oriola es convertirà en la Casa de l'Aigua de la Comunitat Valenciana després de finalitzar la rehabilitació, la qual cosa farà del municipi oriolà "la seu de l'aigua de la Comunitat Valenciana".

Així ho ha avançat el cap del Consell aquesta passada nit durant la seua intervenció en la IV Nit de l'Economia d'Oriola, organitzada per la Cambra de Comerç d'Oriola i que premia al comerç i la indústria oriolana.

El palau Marqués de Rafal que va ser adquirit el juny de 2022 per 2.350.000 euros per l'anterior Consell i la Generalitat ha denunciat que es troba "en pèssim estat, sense accessibilitat i sense llicència d'ús per a oficines".

Mazón ha traslladat la seua intenció de convertir el palau "no sols en seu institucional i de visita, sinó en seu operativa dins de l'estratègia de la Mesa de l'Aigua".

La Casa de la Llima

A més, ha allargat la mà a Asaja Alacant perquè la Casa de la Llima s'integre en la futura Casa de l'Aigua, per a promocionar la llima de la Vega Baixa, que suposa el 40% de la producció nacional.

Igualment, ha ressaltat el projecte del Consell de convertir l'antic asil d'Oriola en una nova ciutat sociosanitària per a persones dependents del Baix Segura. Estaria composta per la Residència Oriol, un centre de dia i un centre de salut mental i comptarà amb una partida pressupostària de quasi dos milions d'euros.

Eliminació del pla d'acció territorial

D'altra banda, Mazón s'ha referit també a l'eliminació del Pla d'Acció Territorial, que "únicament va portar nefastes conseqüències per al desenvolupament sostenible dels municipis del Baix Segura", ja que al seu judici la comarca "necessita que es deixen d'escanyar les possibilitats de desenvolupament sostenible que té".

Desdoblament de la CV-95

Igualment, el cap del Consell ha esmentat altres projectes per a Oriola i la comarca que s'han inclòs en els pressupostos de 2024 del PP i Vox, entre els quals ha citat el desdoblament de la CV-95, així com la "importància" que la supressió de la taxa turística tindrà a la comarca.

D'altra banda, Mazón s'ha dirigit a l'empresariat i ha enaltit la reforma fiscal que "tant han demandat pimes, autònoms, comerç, indústria i les rendes vulnerables"; així com la supressió de l'impost de donacions i successions i la reducció d'un 25% de l'impost de transmissions patrimonials per als joves menors de 35 anys.

També et pot interessar

stats