Les matriculacions de vehicles a la Comunitat Valenciana cauen vora un 10% entre gener i abril

Per contra, la compra de cotxes elèctrics ha augmentat un 48% durant aquest primer quadrimestre

Cauen les matriculacions entre gener i abril

Les matriculacions de vehicles entre gener i abril a Espanya han baixat un 11,8%, xifra que a la Comunitat Valenciana cau un 9,9%, segons dades de la patronal Anfac. Els efectes de la pandèmia i l'escassesa mundial de semiconductors han fet que cap dels principals mercats europeus de l'automòbil hagen recuperat les xifres de matriculació precovid. Però Espanya és el mercat que pitjors xifres registra. 

Els preus dels vehicles de segona mà s'han disparat un 22% des del 2019 i s'han encarit vora 3.500 euros de mitjana. Per això, molts consumidors opten per vehicles nous, tot i que a conseqüència de la crisi dels microxips, tarden aproximadament sis mesos a arribar als concessionaris. "No tinc pressa. En principi estava buscant un vehicle de segona mà, però vistos els preus preferisc un cotxe nou", explica un usuari.

Les matriculacions continuen en caiguda lliure, s'han desplomat un 46% des d'abans de la pandèmia. A hores d'ara, a Espanya han baixat vora un 12% i a la Comunitat Valenciana quasi un 10%. Els consumidors continuen tenint dubtes i retarden la decisió de compra.

La compra de vehicle elèctric ha augmentat un 48% a la Comunitat Valenciana. Paloma López, presidenta de l'Associació Valenciana del Vehicle Elèctric detalla que "les tecnologies electrificades estan augmentant un 48% a la Comunitat Valenciana".

Mentrestant, els experts adverteixen de l'envelliment del parc mòbil, es venen més cotxes que tenen més de deu anys que cotxes nous. 

Primer dia de parada productiva en Ford

D'altra banda,  Ford Almussafes deté la producció de vehicles durant tota la setmana pels problemes en la cadena de subministrament de components. La parada s'emmarca en l'aplicació de l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que està en marxa en la planta. Entre les raons d'aquesta nova parada s'apunta l'embossament al port de Xangai i les dificultats d'un proveïdor ucraïnés. 

També et pot interessar

stats