Les matriculacions de vehicles baixen durant el primer semestre de l’any

Les matriculacions de vehicles en els primers sis mesos de l'any han sofert una important baixada a la Comunitat Valenciana i a Espanya, encara que els vehicles electrificats augmenten els números

Imatge d'arxiu d'un concessionari
Imatge d'arxiu d'un concessionari / À Punt NTC

Les matriculacions de turismes i totterrenys nous a la Comunitat Valenciana han baixat durant el primer semestre de l'any. En concret durant els primers sis mesos del 2022 han sigut d’un total de 36.079 unitats, el que suposa un 9,2% menys de matriculacions en relació amb el mateix període de l’any 2021.

A l’estat espanyol, la situació és similar; les patronals han informat que s’han realitzat un total de 407.757 matriculacions, un 10,7 menys que l’any passat. A més, també afirmen que en juny les vendes van retrocedir un 7,8% de taxa interanual, fins a les 89.252 unitats. Atribueixen aquesta baixada a la situació econòmica i a la crisi del subministrament dels microxips utilitzats en la fabricació de vehicles.

Per canals, les entregues a particulars en el primer semestre van augmentar un 1,2%, arribant fins a les 177.132 unitats, mentre que les entregues a empreses augmenten un 2,3%, fins a les 171.590 unitats. En darrer lloc, les companyies de lloguer cauen pràcticament a la meitat, amb un 48,3% menys i unes 59.035 unitats.

La marca que més turismes ha aconseguit vendre en aquest període en Espanya ha sigut Toyota, que ha col·locat un total de 37.188 unitats. En canvi, el Hyundai Tucson, amb 11.907 unitats venudes, s’ha convertit en el model amb més matriculacions en aquests sis mesos.

Tanmateix, les matriculacions de vehicles electrificats, és a dir, els 100% elèctrics i els híbrids endollables, han augmentat un 37% en aquest primer semestre, arribant a la xifra de 49.033 unitats, segons dades de l’Associació Empresarial per al Desenvolupament i Impuls de la Mobilitat Elèctrica (AEDIVE) i Ganvam.

També et pot interessar

stats