Les matriculacions de cotxes pugen un 7% en 2018 i se situen en 1,32 milions

El mes de desembre és el quart consecutiu en què cauen les vendes de vehicles.

Un comprador mira un cotxe de luxe en un concessionari
Un comprador mira un cotxe de luxe en un concessionari / Efe

Les matriculacions de turismes i tot terrenys a Espanya han aconseguit un volum d'1,32 milions d'unitats en 2018, la qual cosa suposa un increment del 7% en comparació amb l'exercici precedent. Són dades de les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam).

El director de Comunicació de Ganvam, Alberto Tapia, ha afirmat que el balanç de 2018 presenta una tendència positiva en tots els canals de venda impulsat especialment pel d'empresa.

No obstant això, en l'últim mes de l'any, les vendes d'aquest tipus de vehicles en el mercat espanyol es van situar en 99.291 unitats, amb un descens del 3,5% en comparació amb el mateix mes de 2017. Des de les principals patronals del sector destaquen que és el primer mes de desembre en el qual cauen les vendes d'automòbils des de 2012.

La directora de Comunicació d'Anfac, Noemí Navas, ha explicat que la caiguda de matriculacions al desembre, tan "excepcional" en un tancament d'any, només pot explicar-se per la feblesa de la demanda, sobretot si es té en compte la baixada en el canal de particulars.

A més, suposa el quart mes consecutiu en què el mercat espanyol de turismes i tot terrenys registra una reculada, després de l'entrada en vigor l'1 de setembre del nou cicle d'homologació de consums i emissions WLTP.

També et pot interessar