En marxa les obres del marge esquerre del Xúquer-Vinalopó

La conducció que es construeix regarà unes 20.000 hectàrees de cultius de Novelda, Montfort, Monòver, el Pinós, Agost i la Romana.

En marxa les obres del marge esquerre del Xúquer-Vinalopó
En marxa les obres del marge esquerre del Xúquer-Vinalopó

Les obres per a conduir l'aigua del Xúquer al marge esquerre del Vinalopó continuen avant des de l'embassament del Toscar, a Monòver. Una conducció de més de 36 quilòmetres que regarà els cultius del Vinalopó Mitja. En concret, abastirà els camps de Novelda, Montfort, el Pinós, la Romana, Monòver i Agost, aquest últim, municipi de la comarca de l'Alacantí.

Els llauradors d'aquests municipis s'han mostrat satisfets pel fet que la Generalitat haja recuperat la titularitat de l'embassament del Toscar i confien que la gestió de l'aigua, que seguirà en mans de la Junta Central d'Usuaris del Vinalopó, siga més transparent amb el control públic. Des de la Comunitat d'Usuaris del Vinalopó Mitja i l'Alacantí, el seu president, Ramón Pons, ha dit que confia que no repercutisca el preu de les obres en el preu final de l'aigua perquè no el podrien afrontar.

La nova conducció finalitzarà a Agost, a l'Alacantí, però hi ha previsions d'allargar-la fins a la ciutat d'Alacant.

Mentrestant, la dessalinitzadora de Mutxamel, a l'Alacantí, continua paralitzada perquè la Junta Central d'Usuaris del Vinalopó assegura que no pot fer front a l'alt cost de l'aigua dessalinitzada. Demanen que no els cobren les amortitzacions de la construcció de la planta o bé que s'ajornen els terminis, com s'ha fet a la dessalinitzadora de Moncofa, a la Plana Baixa.

De moment, s'estudia fer un depòsit de 40.000 metres cúbics per a garantir l'abastiment a l'estiu dels municipis costaners en cas de sequera.

També et pot interessar

stats