La Marina de València, nou membre de la xarxa mundial de ciutats portuàries

L'entitat valenciana és valorada per la seua dedicació a la interacció del front marítim i la trama urbana.

Imatge: Europa Press
Imatge: Europa Press

La Marina de València ja forma part de la xarxa mundial de ciutats portuàries (AIVP), l'únic organisme internacional que congrega des de fa quasi 30 anys tots els agents implicats en el desenvolupament de la relació port-ciutat: administracions públiques, empreses, experts, universitats i centres d'investigació.

L'AIVP ha convidat la Marina a unir-se a la xarxa com una institució "única a Espanya" per la seua dedicació específica i en exclusiva a la interacció del front marítim i la trama urbana. Aquesta invitació es va produir després de les jornades 'Nuevos viejos Puertos', organitzades per l'entitat valenciana amb la finalitat de liderar la reconversió dels ports històrics sobre la base del valor públic i productiu, segons detalla l'organisme en un comunicat.

Entre les pròximes accions de l'AIVP està la presentació en l'ONU dels deu compromisos com a contribució de les ciutats portuàries als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Es tracta d'una desena de mesures per a 2030 relacionades amb qüestions com el canvi climàtic, l'economia circular, la mobilitat, el binomi port-ciutat, el capital humà, la identitat, la cultura, l'alimentació sostenible, la qualitat de vida i la biodiversitat.

També et pot interessar

stats