Mar Chao, nova presidenta de l'Autoritat Portuària de València

La gallega, fins ara directora comercial i de desenvolupament, substituirà Joan Calabuig

Mar Chao amb Vicente Boluda en una imatge d'arxiu
Mar Chao amb Vicente Boluda en una imatge d'arxiu / Valenciaport

La fins ara directora comercial i de desenvolupament de negoci de l'Autoritat Portuària de València, Mar Chao, ha sigut l'elegida pel Consell com a presidenta d'aquest mateix organisme.

El nom de la persona que rellevaria Joan Calabuig al capdavant del port de València ha sigut un dels que més expectació han alçat des de l'arribada del Consell de PP i Vox, a causa del debat entorn de la l'ampliació nord del port.

En 2017 Chao, enginyera de Camins, Canals i Ports per la Universitat de La Corunya, va accedir a l'Autoritat Portuària de València com a directora comercial i de desenvolupament de negoci després d'haver ocupat els anys precedents la direcció general del Grup Reyser, Cemesa i Ecolmare Ibèrica.

Al desembre de 2020, va deixar el càrrec en l'APV per a ocupar la Direcció d'Explotació de Ports de l'Estat, càrrec que va deixar a principis de 2022 per a tornar a l'empresa privada, aquesta vegada en el Grup Inditex. Aquest 2023, l'ara nova presidenta va tornar a l'Autoritat Portuària de València per a reprendre el càrrec com a directora comercial i de desenvolupament de negoci.

La portaveu del Consell, Ruth Merino, ha assenyalat en la roda de premsa posterior al ple de l'executiu valencià que el nomenament s'ha demorat perquè s'estava buscant "la millor candidata". Preguntada sobre la situació a Alacant, on encara no s'ha triat a la persona per a presidir la institució, ha insistit que s'està buscant el millor perfil.

També et pot interessar

stats