Manifestacions per tot Espanya contra l'impost de les hipoteques

Units Podem convoca una concentració a Madrid després de la decisió del Tribunal Suprem.

Milers de persones s'han concentrat aquesta vesprada enfront del Tribunal Suprem a Madrid
Milers de persones s'han concentrat aquesta vesprada enfront del Tribunal Suprem a Madrid / Fernando Villar (Efe)

Milers de persones s'han concentrat aquesta vesprada enfront del Tribunal Suprem per a lluitar contra la idea que la banca sempre guanya. Després de la decisió judicial que ha de ser el client qui pague l'impost d'actes jurídics documentats, Units Podem ha convocat una manifestació davant les portes del tribunal, que ha coincidit amb nombroses concentracions en altres ciutats d'Espanya, entre elles, Alacant i Elx.

El Suprem va anul·lar aquesta setmana una sentència ferma del mateix tribunal en la qual dictaminava que foren els bancs, i no els ciutadans, els qui abonaren l'impost de constitució de les hipoteques. Després d'aquesta mesura, el Govern la rectificà en el Consell de Ministres de dijous passat i va promulgar un decret llei perquè siguen les entitats bancàries les que paguen l'impost.

La protesta es produeix el mateix dia que ha entrat en vigor el reial decret pel qual els bancs hauran d'assumir des d'aquest dissabte l'impost que s'abona en passar les hipoteques a escriptura pública. En la concentració davant la seu de l'alt tribunal s'han escoltat lemes com a "Lladres, lladres, lladres" i "Per què mana el mercat si jo no l'he votat?".

La ciutadania ja no no confia en el Tribunal Suprem i la imatge de la institució està danyada. La ministra de Defensa, Margarita Robles, espera que el prestigi es recupere amb la renovació del Consell General del Poder Judicial

També et pot interessar

stats