La majoria de valencians prefereixen anar a tendes físiques en rebaixes i es gastaran entre 100 i 300 euros

Els consumidors aprofitaran per a adquirir, sobretot, roba, complements i productes electrònics

Gran part dels valencians gastarà entre 100 i 300 euros a les rebaixes en tendes físiques
Gran part dels valencians gastarà entre 100 i 300 euros en les rebaixes en tendes físiques / À Punt NTC

Les rebaixes d’estiu van començar fa uns dies a la majoria dels establiments i són molts els consumidors i les consumidores que aprofitaran este període per a comprar productes de temporada a preus inferiors als habituals. Segons un sondeig realitzat per l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu) a 200 famílies, estes s’estimen més acudir a tendes físiques per a comprar en temps de rebaixes a pesar del creixement del comerç electrònic dels últims anys.

El perfil que més manifesta esta preferència són els ciutadans d’entre 51 i 65 anys. L’estudi també conclou que, respecte a la previsió de despesa, el 31% calcula que es gastarà entre 100 i 300 euros, un 29% té previst no arribar als 100 euros, un 14,6% afirma no poder fer una estimació de quant gastarà, i poc més del 15% afirma que no té intenció de comprar en este període.

Segons el sondeig, entre els productes principals que s’adquiriran durant el període de rebaixes, la clientela destaca la roba, el calçat i els complements, a més de la gent que aprofitarà per a comprar dispositius electrònics.

Cal conservar el tiquet de compra

Des d’Avacu recorden que els comerços estan obligats a retornar l'import de l'article o canviar-lo quan així ho publiciten. Per a les compres a distància s'estableix un termini de catorze dies per a desistir de la compra i retornar el producte sobre la base de les condicions que especifique la web de l'establiment.

Pel que fa a la garantia, el termini legal general és de tres anys, durant el qual el venedor respondrà a qualsevol falta de conformitat del producte. Així doncs, podrà exigir el tiquet o resguard en el qual s'especifique el producte, el preu i la data en què es va comprar.

En el cas de les devolucions, el preu és el mateix pel qual es va adquirir el producte en el seu moment, no l'actual que puga marcar l'establiment per estar rebaixat. En alguns casos, l'establiment també pot efectuar la devolució en forma de val per a canviar l'article per un altre dins d'un termini i en unes condicions determinades. És important informar-se abans d'efectuar la compra.

Per a tots estos aspectes és fonamental conservar el tiquet de compra, ja que el comerciant l'exigirà tant en els canvis com en les devolucions. A més, si sorgeix qualsevol problema s'han d'exigir els fulls de reclamacions, que tots els establiments han de tindre a la disposició del consumidor.

També et pot interessar

stats