Luis Planas vol una PAC amb "accent mediterrani"

El ministre d'Agricultura defensarà la inclusió del sector de la fruita i les hortalisses en les ajudes directes.

El ministre d'Agricultura, Luis Planas, durant la roda de premsa

Espanya defensarà que la futura política agrària Comuna (PAC) europea admeta el sector de la fruita i les hortalisses per a cobrar ajudes en funció de la renda. Així ho ha anunciat el ministre d'Agricultura, Luis Planas aquest dijous a València.

La proposta es votarà la setmana vinent i, si és aprovada per la Unió Europea, suposaria un acord històric que permetria als llauradors professionals cobrar directament les ajudes econòmiques.

La pretensió de Planas és que la nova PAC, que previsiblement entrarà en vigor el 2023, supose ajudes directes per als llauradors del sector de la fruita i les hortalisses. Una modificació que, segons el ministre, donarà un "accent mediterrani" a la política agrària comuna.

Ximo Puig, president de la Generalitat, ha qualificat l'acord com "històric", perquè fins ara els llauradors no han pogut mai accedir a aquest tipus d'ajudes.

Per la seua part, les organitzacions agràries donen suport a la iniciativa perquè democratitza més la PAC, ja que, si s’aprova la mesura, arribarien ajudes directes a tots els llauradors i llauradores que tinguen un 30% d'ingressos agraris.

També et pot interessar

stats