Luis de Guindos declara per videoconferència com a testimoni en el judici de Bankia

Rato va assenyalar que l’exministre d’Economia va ser el responsable del seu cessament al capdavant de l’entitat.

Luis de Guindos, en imatge d'arxiu. Europa Press
Luis de Guindos, en imatge d'arxiu. Europa Press

L'exministre d'Economia Luis de Guindos declara aquest dimarts com a testimoni en el judici per l'eixida a Borsa de Bankia a petició de la Confederació Intersindical de Crèdit (CIC), sindicat que exerceix l'acusació popular. La declaració de De Guindos serà per videoconferència.

Després de la compareixença dimecres passat del president de l'entitat, José Ignacio Goirigolzarri, la declaració de Luis de Guindos és una de les més esperades tant pels mitjans de comunicació com pels mateixos acusats, especialment l'expresident de l'entitat Rodrigo Rato, que el va assenyalar com a responsable del seu cessament al maig de 2012.

Segons va assegurar Rato, va haver-hi una "conspiració" per a forçar el seu relleu al capdavant de l'entitat, maniobra que hauria orquestrat el govern espanyol en col·laboració amb els principals competidors del banc, com el BBVA, Santander i CaixaBank.

Durant el judici per l’eixida a borsa de Bankia, aquest no ha sigut l'únic esment a l’exministre, ja que l'exconsellera Araceli Mora va assegurar que l’executiu espanyol va pressionar el Fons Monetari Internacional perquè fera públic un informe en el qual, sense citar-los directament, instava el grup financer a enfortir els balanços, un fet que va considerar "excepcional".

De Guindos, actual vicepresident del Banc Central Europeu, ha sigut eximit de comparéixer a la sala i ho farà per videoconferència, malgrat l'oposició de la CIC. Aquesta no serà la primera vegada que done la seua versió sobre Bankia, ja que el 2013, durant la fase d'instrucció del cas, va declarar per escrit en atenció a la seua condició de titular de la cartera d'Economia.

També et pot interessar

stats