Luis Cañizares (Magazinos): "Les persones amb discapacitat es prenen la vida amb una filosofia que ja voldríem nosaltres"

La Confederació d'Hostaleria d'Espanya ha premiat el treball d'aquest mercat gastronòmic i cultural per la seua implicació i les actuacions per l'integració de les persones amb diversitat funcional

Un detall de la decoració de Magazinos, que canvia cada mes
Un detall de la decoració de Magazinos, que canvia cada mes / Magazinos
17 de novembre 2021 - 10:52

El director del mercat gastronìmic de Dénia Magazinos, Luis Cañizares, ha destacat aquest dimecres a Les notícies del matí, el treball que es fa al recinte amb els alumnes d'hoteleria amb diversitat funcional. "Ens aporten molt més ells. Cada vegada que tenim una master class d'hoteleria amb ells, és un aprenentatge de la vida. És una alegria estar envoltats d'ells. Es prenen la vida amb una filosofia que ja voldríem nosaltres", ha explicat Colomas. Un treball que ha valgut a Magazinos el premi nacional d'hoteleria a l'empresa compromesa amb les persones amb diversitat funcional, que rebrà aquest dimecres de la Confederació d'Hostaleria d'Espanya, per la seua implicació i les actuacions per l'integració de les persones amb diversitat funcional. L'entrega del guardó es farà en el CaixaForum de Madrid.

El projecte de Magazinos pren forma a través del centre d'educació especial Raquel Payà, dins el projecte "Inclou-me", per a formar en hoteleria, i també amb l'associació Aprosdeco, que decora el recinte cada mes. Cañizares ha explicat que fa dos anys i mig que fan aquesta faena i s'ha mostrat molt emocionat per aquest premi que és un "reconeixement" del sector i que pujaran a rebre alumnes d'aquest centre. "És el camí adequat i ens queda molt de camí per recórrer", ha afegit al llarg de l'entrevista.

El mercat Magazinos és un espai gastronòmic i cultural amb 23 locals. El projecte educatiu pretén combinar la formació teòrica en una experiència de contacte amb el món real. Magazinos és un mercat amb molta història. Va ser fàbrica de joguets a començament del segle XX, la primera a tindre llicència Disney a Espanya i a Europa. En un dels restaurants van trobar que també van ser un estable de cavalls amb Felip III o magatzem portuari.

Els guardons premiaran aquest dimecres també el treball dels xefs Dabiz Muñoz i Andoni Luis Aduriz, de la Comunitat de Madrid, del president de la CEOE, Antonio Garamendi, i de Repsol, entre altres.

També et pot interessar

stats